Structuur Global Food Group verandert

Familie Lemmers, mede-oprichter van Global Food Group, breidt het belang in Global Food Holding BV uit naar 100%. Met deze overname kan Global Food Group werken aan verdere ketenintegratie van eiproducten.

Familie Lemmers neemt het 50% aandelenbelang van de familie Jacobs in Global Food Holding BV over en verkrijgt hiermee 100% belang in Global Food Group BV en Global Integra BV. Eric en Mat Jacobs treden af als bestuurders. Mat Jacobs zal als manager Technische dienst werkzaam blijven. Eric Jacobs gaat samen met Ralf Bunte verder met de eierhandel in Egg Centre Group van familie Jacobs.

Focus op hoogwaardige vloeibare eiproducten

Global Food Group met het hoofkantoor in Weert, produceert jaarlijks meer dan 50.000 ton vloeibare eiproducten in de fabrieken in Ospel en Weert voor de Europese markt, en richt zich meer en meer op ketenproductie. “Global Food Group gaat zich komende jaren verder focussen op de productie van hoogwaardige vloeibare eiproducten. Door de samenwerking tussen Global Food Group, Global Feed Mill en Global Integra is het mogelijk de gehele keten van kuiken, kip en voer tot vloeibaar eiproduct te sturen op inwendige eikwaliteit,” aldus Math Lemmers, directeur Global Food Group.

Ketenproductie

Global Food Group is met terugwerkende kracht van 1 januari 2016 100% in handen van familie Lemmers. Global Feed Mill is sinds februari 2016 50% in handen van Global Food Group en 50% van AVEVE.
„We zijn blij met deze stappen,” zegt Math Lemmers. „Er bestaat nu 100% duidelijkheid voor onze leveranciers, afnemers en medewerkers dat Global Food Group een belangrijke partner blijft in de productie van eieren en eiproducten in Noordwest Europa.”
Global Food Group focust zich verder op ketenconcept en -ontwikkeling en koopt hiervoor zelf de eieren in. Egg Centre Group is voor een aantal landen agent voor de Global Food Group.